מדובר על ילד אשר כתוצאה מלידת העכוז נולד עם שיתוק בגפיים. תביעתו היא על כך כי ביה"ח לא יילד אותו בלידה קיסרית אלא בלידה טבעית וע"י כך נוצר לו הנזק
מדובר על ילד אשר כתוצאה מלידת העכוז נולד עם שיתוק בגפיים. תביעתו היא על כך כי ביה"ח לא יילד אותו בלידה קיסרית אלא בלידה טבעית וע"י כך נוצר לו הנזק – בית החולים טען שהסטנדרט באופן כללי הוא לא הסטנדרט המחמיר של ניתוח קיסרי ומעבר לכך בית החולים נהג בסטנדרט מחמיר יותר. בפס"ד זה עולות שתי גישות: גישתה של השופטת דורנר אל מול גישתו של השופט לוי: ע"פ השופטת דורנר ברגע שבית החולים מאמץ סטנדרט מסויים, גם אם גבוה יותר, הוא מחוייב לו והוא צריך לתת הסבר במיקרים בהם הוא יסטה מאותו נוהג קיים. אימוץ כזה גם משפיע על הצפיות, היה להם הידע, המכשירים והפרקטיקה ולכן בית החולים הספציפי הזה שונה מבתי החולים האחרים. מצד שני אימוץ נורמה מחמירה תגרום לבית החולים לא להשתפר – לא להשתמש בדברים חדשים וכך הסטנדרט לא יעלה. גם השופט לוי משחק עם מידת האינפורמציה אליה הרופא נחשף – המחקר החדש שנחשף לא היה בידיעת כל הרופאים בתקופת הזמן הראשונה אך אם בה"ח היה מודע לאותו מחקר אז צפיות אותו בה"ח השתנתה ולכן אנו נחייב את בה"ח על כך. בהמ"ש יכול לקבוע את טווח הזמן בו על בה"ח להתעדכן במחקרים חדשים. אדמונג לוי יגיד שמותר לחזור אחורה בסטנדרט במקרים בהם, הופעל שיקול דעת נכון ומטעמים שלהם הם חשבו שהלידה הרגילה בכל זאת מוצדקת במקרה זה. השופט ברק אומר שזה נכון שעוולת הרשלנות והצפיות נבחנים דרך משקפים פרודקטיביות אך אם סובייקט מסויים יקח על עצמו נורמות זהירות חמורות יותר – בהמ"ש צריך לקחת זאת בחשבון. הדבר לא עובד בשיטה סימטרית – אם אתה מעל האדם הסביר אז זה יחייב אותך ואם אתה מתחת לרמת האדם הסביר – נחייב אותך לפי האדם הסביר, דבר המביא כל הזמן לעליה בסטנדרט.
אודות כותב פסק הדין
למבז, רז ושות'
משרדינו הינו משרד עורכי דין המתמחה בעיקר בתחומי המשפט האזרחי לרבות ליטיגציה משפטית (הופעות בבתי משפט), דיני חברות, עסקאות מקרקעין ונזיקין.
תחומי פעילות אלו כוללים מתן יעוץ וליווי לחברות בתחומי פעיל ...
המידע באתר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו וכן עלולים להיות טעויות או אי דיוקים במידע המתפרסם. לכן באחריותך לבדוק את אמיתות המידע המוצג באתר וכן אין להסתמך על מידע זה בשום דרך שהיא. למען הסר ספק, התוכן המוצג באתר הוא באחריות המפרסם/עורך הדין כותב המאמר בלבד. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מכותבי המאמרים ו/או מהאתר ו/או מפעיליו כל אחריות. הגלישה באתר הינה בכפוף לתנאים המופיעים
בתקנון האתר